GK Question Answer (Set-2) = DHS, DEE, Assam Police - Constable, SI, Warder, Foreigners Tribunal, DC Office, Secretariat, Railway, SSC MTS Exam

GK Question Answer (Set-2) = DHS, DEE, Assam Police - Constable, SI, Warder, Foreigners Tribunal, DC Office, Secretariat, Railway, SSC MTS Exam



20 Previous Repeated Questions


1. Alpha-keratin is a protein present in which thing?
Ans:- Wool

2. Where was the first session of the Constituent Assembly held?
Ans:- New Delhi

3. Which of the following is used as ‘a moderator in nuclear reactor?
Ans:- Graphite

4. Which planet looks reddish in the night sky?
Ans:- Mars

5. What was the source of the blue gem stone, lapis lazuli, for the people of Harappan culture?
Ans:- Afghanistan

6. Sachin Tendulkar scored his 100th international century against which’ country ?
Ans:- Bangladesh

7. In baseball, the two opposing teams consist of how many players?
Ans:- 9 players each

8. The improper function of which results in condition ‘Myxedema’ in human beings?
Ans:- Thyroid gland

9. In 1610, Galileo Galilei discovered four moons of which planet?
Ans:- Jupiter

10. In the Vedic society, which was the term used to denote a group of families?
Ans:- Grama

11. Who was the Chairman’ of the Union Constitution Committee of the Constituent Assembly?
Ans:- Jawaharlal Nehru

12. Which element that does not occur in nature but can be produced artificially?
Ans:- Plutonium

13. When had India a plan holiday?
Ans:- After the drought of 1966

14. How are Latitude and Longitude?
Ans:- Perpendicular to each other

15. Which Philosophy holds that the world is created and maintained by Universal Law?
Ans:- Jain Philosophy

16. Which book is authored by V.S. Naipaul ?
Ans:- A House for Mr. Biswas

17. Which can be used for biological control of mosquitoes?
Ans:- Gambusia

18. Which proclamation of National Emergency automatically suspends?
Ans:- Right to freedom

19. The latitude of a place is the same as which place?
Ans:- Celestial pole

20. What was the script used in the earliest Tamil inscriptions?Answer  :
Ans:- JainPhilosophy

Thank You

PDF Link - Click here

0 Comments "GK Question Answer (Set-2) = DHS, DEE, Assam Police - Constable, SI, Warder, Foreigners Tribunal, DC Office, Secretariat, Railway, SSC MTS Exam", Here Your Comments

Post a Comment