Top-20 GK Question (Set-2) PDF - For Assam Police Foreigner's tribunal Exam - Also DHS, DEE, DME, GHC, SSC, RRB, AB/UB Exam || Assam job Exam News

Top-20 GK Question (Set-2) For Assam Police Foreigner's tribunal Exam - Also DHS, DEE, DME, GHC, SSC, RRB, AB/UB Exam || Assam job Exam News

=====================================================================


ইয়াত আগবঢ়োৱা সকলোবোৰ প্ৰশ্ন উত্তৰ আগৰ বিভিন্ন পৰীক্ষাত বহুবাৰ আহিছে । আশা কৰো আগন্তুৰ আপোনালোকৰ বোৰত এই খিনিয়ে যথেষ্ট সহায় কৰিব ।অন্য়ান্য় GK Session বোৰ তলৰ Link বিলাকৰ জৰিয়তে চাব পাৰে -

All GK Collection - Click Here

=====================================================================

1000 GK Hindi PDF File Download Link - Click here
1000 GK English PDF File Download Link - Click here

=====================================================================




=====================================================================

1. Where was the first session of the Constituent Assembly
held?
Ans: - New Delhi.

2. Alpha-keratin is a protein present in which thing?
Ans: - Wool.

3. Which of the following is used as ‘a moderator in nuclear
reactor?
Ans: - Graphite.

4. Sachin Tendulkar scored his 100th international century
against which’ country
Ans: - Bangladesh.

5. Which planet looks reddish in the night sky?

Ans: - Mars.

6. In baseball, the two opposing teams consist of howmany
players?
Ans: - 9 players each.

7. Who was the Chairman’ of the Union Constitution
Committee of the Constituent Assembly?
Ans: - Jawaharlal Nehru.

8. In the Vedic society, which was the term used to denote a
group of families?

Ans: - Grama.

9. In 1610, Galileo Galilei discovered four moons of which
planet?
Ans: - Jupiter.

10. The improper function of which results in condition
‘Myxedema’ in human beings?
Ans: - Thyroid gland.

11. The book “A House for Mr. Biswas” authored by ?
Ans: - V.S. Naipaul

12. How are Latitude and Longitude?
Ans: - Perpendicular to each other.

13. Which Philosophy holds that the world is created and
maintained by Universal Law?

Ans: - Jain Philosophy.

14. When had India a plan holiday?
Ans: - After the drought of 1966.

15. Which element that does not occur in nature but can be
produced artificially?
Ans: - Plutonium.

16. What was the script used in the earliest Tamil
inscriptions? Brahmi
Ans: - Brahmi.

17. The latitude of a place is the same as which place?

Ans: - Celestial pole.

18. Which can be used for biological control of mosquitoes?
Ans: - Gambusia

19. Which ports handled the north Indian trade during the
Gupta period?
Ans: - Broach.

20. In which technology do Cryogenic engines find
applications?

Ans: - Rocket technology.

============================================================================== 

PDF File টো ইয়াৰ পৰা Download কৰক - Click here

============================================================================== 

See Our Important Updates & Exam PDF Free Papers -(পূৰ্বৰ বিভিন্ন প্ৰশ্নকাকত Download কৰক তলৰ Link ৰপৰা) -

SSC MTS Admit Card Download Link - Click Here

SSC MTS Previous Paper Download Links - Click Here

RRB NTPC Previous Exam Paper PDF Links - Click Here

Assam TET Official Syllabus & Eligibility - Click Here

Assam Police Foreigner's Tribunal Previous PDF Exam Paper - Click Here

DEE DHS DMC Peon Chowkidar Junior Assistant Previous paper - Click Here

DEE DHS Assam Police assamese GK PDF - Click Here


1000 GK Question Answer PDF - Download

0 Comments "Top-20 GK Question (Set-2) PDF - For Assam Police Foreigner's tribunal Exam - Also DHS, DEE, DME, GHC, SSC, RRB, AB/UB Exam || Assam job Exam News", Here Your Comments

Post a Comment